Kampanjer för dig

Boverket gör vardagen enklare för dig som vill lösa en uppgift eller hitta ett svar. Vi har samlat kampanjer som du kan ha nytta av i ditt arbete eller på din fritid.

Stöd för ökat byggande, renovering och energieffektivisering

Illustration över bostadsområde. Illustration: Jan Olsson

Sverige behöver fler bostäder och en del av de bostäder som finns behöver renoveras och göras mer energieffektiva. Därför har regeringen infört olika stöd och bidrag för att stimulera bostadsbyggande, renoveringar och energieffektivisering.

Vi försöker göra det enklare för dig!

En person pekar på en surfplatta. Foto: Franz Feldmanis

Här finns länkar till webbsidor som till exempel alla våra guider som hjälper dig att lösa ett problem eller var du kan söka och beställa en energideklaration. Du hittar också en länk till en webbsida om hur du räknar ut sanktionsavgifter.

Ska du bygga hemma?

En kvinna målar. Foto: Scandinav

Här finns nyttiga länkar för dig som gillar att bygga hemma. Du hittar webbsidor om badrum, om att att bygga till, friggebodar och om staket, murar och plank.

Tillsammans skapar vi hållbara städer

Grön vägg på en fasad i Stockholm. Foto: Hans Ekestang

Städerna vi planerar, bostäderna vi bor i och energin vi förbrukar är livsviktiga pusselbitar för en hållbar utveckling för framtiden.

Jämställdhet ger plats för fler!

Invigningen av mötesplats Lindängen i Malmö. Foto: Sanna Dolck

Att arbeta med jämställdhet handlar om demokrati och människliga rättigheter - det offentliga rummet ska vara tillgängligt för alla! Ta del av Boverkets och andras erfarenheter av att arbeta med jämställdhet i det offentliga rummet.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen