Grattis Boverket 30 år – vi satsar framåt!

Nyhet,
Grattis Boverket 30 år - vi satsar framåt!

För 30 år sedan såg myndigheten Boverket för första gången dagens ljus. Sedan starten har vi på Boverket påverkat och drivit samhällsbyggnadsfrågor. Det kommer vi såklart fortsätta med nu när vi blivit ännu fler. För att fira 30 år och att vi växer ordnar vi "Boverksdagarna".

Boverket växer och har sammanlagt anställt 50 nya experter och chefer i Karlskrona och i Malmö. Det är bland annat stora satsningar på arkitektur för hållbara samhällen, digitalisering och ett nytt regeringsuppdrag om bostäders inomhusmiljö som gör att myndigheten utökas. Myndigheten genomförde därför en större rekryteringskampanj.

– Över 500 har sökt de tjänster vi annonserat ut. Vi tycker det är väldigt roligt att så många kompetenta och erfarna personer visat intresse och vill vara en del av vår satsning. Det visar att vi är eftertraktade och att vårt arbete med hållbarhet i byggande, boende och stadsutveckling är i fokus, säger Leif Clemedtson, personalchef.

Inspiration och samling för alla anställda

För att fira 30-årsjubileum och att de nyanställda börjat kommer myndigheten arrangera "Boverksdagarna". Den 12-14 september kommer olika aktiviteter genomföras för anställda på Boverket på Sparregården och i Sparresalen i Karlskrona. Detta kan innebära begränsad tillgänglighet vid kontakt med myndigheten, vi tackar för visad hänsyn för detta. Genom bland annat olika föreläsningar ska boverksanställda få inspiration och en nystart.

– Det här är ett sätt att uppmärksamma alla anställda som gjort satsningarna möjliga och samtidigt välkomna de nya. Det blir också en gemensam samlingspunkt i Karlskrona för alla våra anställda i Karlskrona, Stockholm och Malmö, säger Anders Sjelvgren, generaldirektör.

Boverket i Karlskrona

Boverket flyttade från Stockholm till Karlskrona 1989 och finns i den tidigare militära Sparre-kasernen. Utöver Karlskrona har vi även lokalkontor i både Stockholm och Malmö.

– Vi ser det som en styrka att finnas lokalt och arbeta nationellt. Våra vägledningar och utbildningar kan genomföras av vem som helst, var som helst och när som helst. Vi har till exempel PBL kunskapsbanken – vår digitala vägledning till plan- och bygglagen. Vi genomför regelbundet även webbseminarier inom våra områden. I dag spelar fysisk placering inte lika stor roll längre, vi finns för alla medborgare i hela Sverige och tycker det är kul att vara en statlig myndighet i Karlskrona med alla stadens fördelar, säger Anders Sjelvgren.

30 år i samhällsbyggnadsfrågornas tjänst är bara början – häng med oss in i framtiden!

I Relaterad information finns en pdf-fil med milstolpar i Boverkets historia

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej