Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Regional fysisk planering i utveckling – fyra exempel

Utgivningsår:
2017
Antal sidor:
28
ISBN (tryck):
978-91-7563-452-4
ISBN (PDF):
978-91-7563-453-1

Den regionala nivån spelar en viktig roll i en väl fungerade planeringskedja. I dag saknar dock regionerna ett tydlig mandat att arbeta med fysisk planering på den regionala nivån. Boverket vill i inspirationsskriften "Regional fysisk planering i utveckling – fyra exempel" lyfta vikten av samverkan och dialog för att nå framgång i arbetet samt visa på vilken roll regionerna kan ha i processen.

Skriften bygger på en intervjustudie som gjordes under 2016 med landets regioner (Skåne, Stockholm och Gotland exkluderat) med syfte att skapa en bild av hur långt regionerna kommit i utvecklingen av en regional fysisk planering och vilka utmaningar man står inför. Genom fyra regionala exempel vill Boverket visa hur några regioner valt att arbeta med dessa utmaningar med fokus på samverkan och regionens roll. Avslutningsvis lyfter Boverket fram fyra framgångsfaktorer i arbetet med regional fysisk planering.

Tillbaka till toppen