Filmer om detaljplanering
Här hittar du korta informationsfilmer om detaljplanering. De flesta av filmerna finns med i Boverkets webbutbildning Ny på jobbet som detaljplanerare. Du hittar en länk till webbutbildningen i Relaterad information.
Introduktion till detaljplaner
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 1, har vi hämtat ett avsnitt med Jonas Ledelius, länsjurist, Therese Byheden, planarkitekt Boverket, samt Karolina Andersson, lantmätare Boverket.
Hur en kommun kan påbörja planprocessen
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 2, har vi hämtat ett avsnitt med Erik Mejer, planeringsarkitekt Nybro kommun.
Undersökning av betydande miljöpåverkan
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 2, har vi hämtat ett avsnitt med Beatrice Buskas, jurist Boverket, samt Mikael Bäckman, planarkitekt. Avsnittet inkluderar även en film med Freja Råberg, Kalmar.
Intresseavvägningar under planprocessen
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 2, har vi hämtat ett avsnitt med Mikael Bäckman, planarkitekt, Christian Forsell, planarkitekt länsstyrelsen Kalmar, Jonas Ronsby, bygglovsarkitekt, samt Jonas Ledelius, länsjurist.
Vikten av tidig dialog
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 2, har vi hämtat ett avsnitt med Mikael Bäckman, planarkitekt, Christian Forsell, planarkitekt länsstyrelsen Kalmar, samt Jonas Ronsby, bygglovsarkitekt.
Standardförfarande och utökat förfarande
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 2, har vi hämtat ett avsnitt med Therese Byheden, planarkitekt Boverket, Karolina Andersson, lantmätare Boverket, samt Jonas Ledelius, länsjurist.
Detaljplanens grundkarta
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 3, har vi hämtat ett avsnitt med Karolina Andersson, lantmätare Boverket.
Detaljplanens fastighetsförteckning
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 3, har vi hämtat ett avsnitt med Karolina Andersson, lantmätare Boverket, samt Jonas Ledelius, länsjurist.
Länsstyrelsens och lantmäterimyndighetens roll under samråd
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 6, har vi hämtat ett avsnitt med Christian Forsell, planarkitekt, länsstyrelsen, Gunilla Thorvaldsson, lantmäterimyndigheten Kalmar kommun, samt Malin Joelsson, lantmäteriet.
Granskningsutlåtande och ändring i detaljplan efter granskning
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 6, har vi hämtat ett avsnitt med Therese Byheden, planarkitekt Boverket, samt Jonas Ledelius, länsjurist.
Antagande och laga kraft
Från utbildningen Ny på jobbet som detaljplanehandläggare, lektion 6, har vi hämtat ett avsnitt med Therese Byheden, planarkitekt Boverket, samt Jonas Ledelius, länsjurist.
Den inte helt raka vägen till detaljplan
13 min
Planeringsarkitekt Josef Rundström på Gävle kommun beskriver ett detaljplaneärende från ax till limpa. Att ett detaljplaneärende kan ta betydligt längre tid än vad man på kommunen först planerade för.
Över gränsen
9 min
Informationsfilmen Över gränsen är framtagen av Boverket och Lantmäteriet för att medvetandegöra problem som kan uppstå tidigt i planprocessen, där det är viktigt att upprätta en dialog mellan planarkitekt och upprättaren av grundkartan. Filmen visar på vilka konsekvenser det kan få om man inte tar vara på och för samman kompetenserna som planerare och lantmätare har.
Vet du vad du äger?
5 min
I filmen "Vet du vad du äger?" berättar vi om hur byggaktörer med bra planering kan undvika onödiga förseningar och fördyringar. Inför byggprojekt tar byggaktörer ofta fram kartor, utredningar och andra handlingar som ska ligga till grund för planering. Men det är inte alltid det blir rätt. Bristfälliga underlag kan leda till förseningar och fördyringar. Se filmen "Vet du vad du äger" som handlar om vad byggaktörer kan behöva tänka på i planeringen.
Hjälpte informationen dig?
Bra att informationen hjälpte dig! Berätta gärna vad du tyckte var bra. Max 500 tecken. Observera att du inte får något svar.
Beskriv så tydligt som möjligt varför sidan inte hjälpte dig. Max 500 tecken. Observera att du inte får något svar.