2023 års bostadsmarknadsanalyser

Granskad: 14 augusti 2023

Här kan du ta del av 2023 års regionala bostadsmarknadsanalyser.

Rapporter från varje län

Länsstyrelsen tar årligen fram en skriftlig rapport med analys av bostadsmarknaden i länet. Utöver en regional analys av läget på bostadsmarknaden innehåller rapporten en redovisning av hur kommunerna och länsstyrelsen lever upp till kraven enligt lagen (2000:1383) om kommunernas bostadsförsörjningsansvar.

Rapporten redovisar även hur planeringen av bostadsförsörjningen samordnas inom de enskilda kommunerna i länet, med andra kommuner och regionalt. Rapporten lämnas till Boverket senast den 15 juni varje år. 

Boverket sammanfattar och analyserar samtliga länsstyrelsers bostadsmarknadsanalyser i en skriftlig rapport och lämnar denna till regeringen, vilket brukar ske i slutet av varje år. 

Boverket har fått in rapporter från samtliga län. När rapporterna är granskade och tillgängliga så publicerar vi dem på denna sida. Om du letar efter en rapport som ännu inte är publicerad så kan du begära ut den via registraturen:

registraturen@boverket.se

Boverket (2023). 2023 års bostadsmarknadsanalyser. https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/bostadsmarknad/bostadsmarknaden/regionala-bostadsmarknadsanalyser/2023-ars-bostadsmarknadsanalyser/ Hämtad 2024-09-27