Förslag till svensk tillämpning av nära-nollenergibyggnader

Från och med 2021 ska alla nya byggnader i Europa vara nära-nollenergibyggnader. Boverket har tagit fram förslag på vad nära-noll ska innebära i Sverige i form av krav på byggnaders energiprestanda.

Från och med 2021 ska alla nya byggnader i Europa vara nära-nollenergibyggnader. Syftet är att genom höga energikrav, ställda så att berörda företag får tid på sig att ställa om, driva på takten i utvecklingen mot ett allt mer energieffektivt byggande i Europa.

Boverket har haft i uppdrag att föreslå vad nära-noll ska innebära i Sverige i form av krav på byggnaders energiprestanda. Ett förslag har tagits fram som omfattar dels hur kraven ska ställas, det vill säga vilken energimängd som ska räknas in i byggnadens energiprestanda, och dels vilka nivåer på energiprestandan som ska gälla för nära-nollenergibyggnader. I den här rapporten redovisar Boverket sina förslag som lämnats som underlag till regeringen.

Mer information

Mer information hittar du under "Relaterad information".

Boverket (2015). Förslag till svensk tillämpning av nära-nollenergibyggnader. https://www.boverket.se/sv/om-boverket/publicerat-av-boverket/publikationer/2015/forslag-till-svensk--tillampning-av-nara-nollenergibyggnader/ Hämtad 2024-09-19